Biserica Roșie

[Proiect în desfășurare]

Apartamentul se află in vecinatatea imediată a uneia dintre emblemele orașului Arad – Biserica Roșie, clădire monument construită in stilul neogotic, ce poartă semnătura cunoscutului architect Ludovic Szantay. Datorită acestui aspect, am căutat ca detaliile din designul apartamentului să aducă un mic omagiu acestei clădiri.

Conceptul a venit ca o soluție la problema pusă: dorim să păstrăm istoria apartamentului, să se regăsească stilul neogotic fără a fi copleșitor dar să includem tehnologia actuală fără a fi prea evidentă. Stilul eclectic ne permite să asociem două timpuri diferite, trecutul și prezentul într-o juxtrapunere ce oferă o experiență aparte.

Apartamentul are o compunere liniară, de aceea designul de la fiecare încăpere a fost gândit pentru a-l descoperi în etape. Holul de la intrare va fi ca o galerie de artă cu opere expuse pe pereți. Urmează dormitoarele, care vor oferi un contrast de texturi și culori ce instigă la atingerea lor. Ajungem in salonul principal – livingul – unde am amplasat pianul restaurat ca centru de interes pentru concertele de cameră, iar in final să ajungem unde se liniștesc toate simțurile, la zona de dining, cu pereții nuantați in culoarea vinului roșu.

Suprafață: 123 mp
Tip: Apartament
An: 2022
Locație: Arad
Date:
Category: